I Congressional Hearings förberedda kommentarer kräver Robinhoods

I Congressional Hearings förberedda kommentarer kräver Robinhoods VD att handelsreglerna ändras

Enligt de förberedda kommentarerna för den amerikanska kongressens utfrågning den 18 februari hävdade Robinhoods vd att hans företag slutade handla för att uppfylla US SEC: s „krav på reglerad insättning.“ Dessutom förnekade chefschefen att hans företag begränsade handeln för att hjälpa Bitcoin Lifestyle hedgefonder och sa att rapporter som hävdade annars var „helt falska och marknadsförvrängande retorik.“

VD Vladimir Tenev förklarade den process som krävde att Robinhood skulle blockera handel, bland marknadsvolatiliteten, i kölvattnet av en uppgång i GameStop-aktierna.

För aktier tar det flera dagar för clearingcentret att behandla transaktionen och genomföra relaterade överföringar av kontanter och värdepapper mellan köpare och säljare. Detta kallas „T + 2“ -avräkning, vilket anger handelsdagen plus en tvådagars „avvecklingsperiod“.

Han tillade vidare:

Denna T + 2-avvecklingscykel kodas av SEC Regel 15c6-1 (a), som förbjuder mäklare att genomföra köp eller försäljning av ett värdepapper senare än den andra arbetsdagen efter genomförandet av handeln.17 Enligt SEC Regel, en kunds kontanter eller värdepapper är låsta under T + 2-avvecklingsprocessen.

Tenev påpekade också SEC: s Investor Alert som uppgav:

Mäklare kan reservera förmågan att avvisa eller begränsa kundtransaktioner. Detta kan göras av juridiska skäl, efterlevnad eller riskhantering, och diskuteras vanligtvis i kundkontokontraktet.

Samtidigt sade han att clearingcentralens insättningskrav är utformade för att mildra risker, men då visade marknadsaktivitet att sådana krav och lång avvecklingscykel „kan få oavsiktliga konsekvenser som medför nya risker.“

Chefen såg ”ingen anledning till varför världens största finansiella system” inte kan avveckla affärer i realtid

Att göra det skulle ha gjort det möjligt för Robinhood att „reagera bättre“ på ökad marknadsvolatilitet utan att begränsa vissa tjänster.

Dessutom konstaterade VD att fyra år hade gått sedan värdepappersindustrin flyttade från en „tre dagar till en två dagars avvecklingscykel“ och sa att det var dags för det finansiella systemet „att komma ikapp.“

I Congressional Hearings förberedda kommentarer kräver Robinhoods
Nach oben scrollen